Какво е солна пещера?

Солната пещера е стая или помещение с различни размери, което е изградено изцяло от вътрешната страна по стените с различни по големина блокове от каменна хималайска сол. Тавана е направен под формата на сталактити, а пода е покрит с гранулирана сол. Общо в пещерата има 12 тона хималайска сол на блокове, гранули и прах. С притъмнената светлина обстановката вътре наподобява естествена пещера. Изграден е и водопад от камъни, по които течащата вода регулира необходимата влажност на въздуха, която е 60-70%, а температурата варира от 19 до 22 градуса по Целзий.

 

За какво се използва солната пещера?

Солната пещера е  място, където човек може да седне и да се отпусне в тиха и спокойна атмосфера. Солната пещера е помещение изградено изцяло от хималайска сол, която създава определен здравословен микроклимат и свободна от алергени среда. Целта на престоя в пещерата е вдишването на отрицателните йони и 84-те микроелементи съдържащи се в хималайската сол, за подобряване и профилактика на здравословното състояние на човека.

Колко време продължава терапията?

Престоят в пещерата или една сесия продължава 45 минути. За оптимални резултати се препоръчват минимум 2 пъти годишно по 5 процедури, направени за не по дълъг период от 1 месец.

Какво е влиянието на хималайската сол върху здравословното състояние на човека?

От древни времена се знае, че хималайската сол е източник на много минерали и отрицателни йони, които влияят благотворно върху човешкия организъм. Престоят в такава солна обстановка се препоръчва особено за хора страдащи от респираторни заболявания, астматици и заболявания на дихателните пътища.Препоръчва се за пушачи, тъй като отрицателните йони спомагат за прочистване на белите дробове.

Важно: това не е средство за лекуване, а терапия подпомагаща подобряване на здравословното състояние.

Колко най-много може да се посещава пещерата?

Практически няма ограничения в посещенията на пещерата. И ежедневното й ползване няма да навреди на здравословното състояние.

Какво да облека?

Не е нужно специално облекло при ползване на пещерата. Носете удобни дрехи. Температурата е 20-22 градуса Целзий. Ако смятате, че ще ви е студено вземете връхна дреха.

Ще има ли други хора в Солната пещера по време на терапията?

В солната пещера могат да влязат едовременно 4-ма души. Ако предпочитате самостоятелно или посещение с приятели, може да резервирате цялата пещера за сеанса, като предварително се заплати за това.

Трябва ли да се притеснявате ако в пещерата има други хора с кашлица и хрема?

Солната пещера е много стерилна среда. В нея има 12 тона Хималайска кристална сол и 2 тона сол от Мъртво море. Тази сол е антибактериална, антивирусна, антигъбична и антиалергенна. Единственият проблем, който може да изпитате е дискомфорта от звука на кашлящите хора.

Може ли да се чете по време на терапията?

Светлините в пещерата са силно затъмнени. Съветваме ви да не четете по време на сесията, а по-скоро да се отпуснете, да се съсредоточите върху дишането си или да медитирате.

Може ли да се прави халотерапия от бременни жени?

Да. Халотерапията е 100 % натурална и безмедикаментозна алтернативна терапия без странични ефекти.

Страница 1 от 2